Het belang van water

Thee

Zelfs met thee en infusies van een goede kwaliteit, speelt het water dat je gebruikt een supergrote rol!

Zorg ervoor dat je gebruik maakt van zacht, zuiver en mineraalarm water.
D.w.z. water met een droogrest < 50mg/liter en lichtjes zure pH-waarde (dus net onder de 7) zoals o.a. Mont Roucous, Spa Reine of Montille.
Ik gebruik zelf heel graag de 5l flessen van Montille – perfect om thee te zetten (verkrijgbaar bij Delhaize).

Je wil dat het aroma en de smaak van je kwaliteitsthee volledig tot zijn recht komt, met leidingwater riskeer je dat de smaak beĆÆnvloed wordt.

Met gewoon leiding water verkrijg je eveneens een troebele thee met precies een olielaagje dat er bovenop drijft.

Zie onderstaande foto, zelfde thee, zelfde trektijd.
Echter links heb ik leidingwater gebruikt, en rechts Spa Reine.
het belang van water

Het is ook door “goed” water te gebruiken dat ik op mijn beurzen en markten een mooie, heldere thee aan de mensen kan presenteren.
Het oog wil immers ook wat, niet?