Icetea zelf maken! 3 manieren

Icetea

Er komen weer warme dagen aan, ideaal om zelf je GEZONDE icetea te maken van je favoriete thee of infusie!

1. STANDAARD METHODE

  1. Laat 1 l water koken en giet het in een kan. Neem 5 opgehoopte koffielepels van je favoriete thee/kruideninfusie/vruchteninfusie (gemakkelijkste is werken met een papieren theefilter!) en laat dit 3à5 minuten trekken.
  2. Laat het aftreksel afkoelen in de koelkast, Je kan dit verder op smaak brengen door schijfjes citrusfruit of verse kruiden toe te voegen, bv. sinaasappel, citroen, limoen, munt, gember,…
    (naar smaak kan ook honing of agavesiroop toegevoegd worden)
  3. Ijsblokjes in een glas doen, icetea erover en genieten maar!

Leidraad: groene thee en zwarte thee laat je ong. 3-5 minuten trekken, rooibos, vruchten- en kruideninfusies eerder 5-10 minuten.


2. COLD BREW METHODE

Hierbij starten we met koud water.

Doe 1l water in een kan, doe daar je favoriete thee/kruideninfusie/vruchteninfusie bij (gemakkelijkste is werken met een papieren theefilter!) en laat dit min. 8 uur trekken in de koelkast. Ideaal doe je dit ’s avonds, dan heb je ’s morgens een lekkere icetea.

Je kan dit verder op smaak brengen door schijfjes citrusfruit of verse kruiden toe te voegen, bv. sinaasappel, citroen, limoen, munt, gember,…

Voor de coldbrew methode gebruiken we eenzelfde dosering als gewoonlijk, dus ongeveer 1 opgehoopte koffielepel per 200ml. Experimenteer zelf of je het graag sterker hebt of niet.

BELANGRIJKE MELDING: Je moet witte thee, kruiden en bloemen eerst overgieten met gekookt water – dus even spoelen eigenlijk – omdat ze tijdens het productieproces niet met hitte behandeld zijn, dit om bacteriën te doden.


3. SHOCK BREW METHODE

Wil je DIRECT icetea?

  1. We gebruiken evenveel thee maar slechts de helft van de hoeveelheid water.
  2. Laat dus 0,5 l water koken, giet het in een kan. Neem 5 opgehoopte koffielepels van je favoriete thee/kruideninfusie/vruchteninfusie (gemakkelijkste is werken met een papieren theefilter!) en laat dit 3à5 minuten trekken.
  3. Giet het aftreksel nu over in een kan met ong. 500gr ijsblokjes. De ijsblokjes zullen snel smelten maar je hebt wel instant ice tea!
  4. Je kan dit verder op smaak brengen door schijfjes citrusfruit of verse kruiden toe te voegen, bv. sinaasappel, citroen, limoen, munt, gember,…
  5. Schenk in een mooi glas en voeg nog extra ijsblokjes toe. SANTE

Leidraad: groene thee en zwarte thee laat je ong. 3-5 minuten trekken, rooibos, vruchten- en kruideninfusies eerder 5-10 minuten.


ICETEA RECEPT VIA COLDBREW METHODE (zie foto bovenaan artikel). DEZE HEET DE “SAINT-TROPEZ ICETEA

Neem een fles bruiswater en doe hier 4 afgestreken koffielepels losse, zwarte thee in (bv. Earl Grey), dit is iets sterker van smaak dus even testen wat je zelf sterk genoeg vindt).

Snij een citroen in kleine partjes en duw dit in de fles (je zal waarschijnlijk een beetje water uit de fles moeten doen, anders loopt ze over, geloof mij!!!).

Laat dit een nachtje in de koelkast trekken. Ziet er dan zo uit: ICETEA

Giet dit in cavaglas (best door een zeefje), installeer je in de zon en je waant je zo aan de Côte d’Azur 😉