Wat drink je best op koude, winterse dagen?

Winterse Infusies

Het jij het ook altijd koud?
Smacht je naar meer energie?

Het is super om in de herfst of winter, lekker warm ingeduffeld, een natuurwandeling te doen of even uit te waaien aan zee. Als je dan terug thuis komt, kan je je verwarmen met een van onze kruideninfusies onderaan vermeld.

Hieronder een overzichtje van verwarmende kruiden die nu zeker van pas komen:

  1. KANEEL

YOU LOVE OR YOU HATE IT !

Ik vind niets meer zalig dan de geur van warme appel met kaneel of nog beter: warme appeltaart met kaneel šŸ˜‰

Wist je dat kaneel ook een gezonde suikervervanger is? Maak maar eens verse appelmoes met kaneel in; dit smaakt sowieso al zoet!

Kaneel is gezond:

  • het ondersteunt je immuunsysteem
  • het heeft een ontstekingsremmende werking. Heb je een keelonsteking of verkoudheid? Drink maar een infusie met veel kaneel, het zal zeker verlichting geven
  • het helpt bij de spijsvertering, een infusie met veel kaneel helpt tegen brandend maagzuur en helpt bij moeilijk verteerbaar voedsel
  1. KRUIDNAGEL

Kruidnagel in glĆ¼hwein, zeker met sinaasappel erbij, HEERLIJK! Ook zeer lekker in een winterse infusie.

Kruidnagel houdt ziektekiemen op afstand, het bevat magnesium, calcium, mangaan en vitamine C.

Dit wordt eveneens gezien als een natuurlijk antibioticum.

Kruidnagel ook kan gebruikt worden om de spijsvertering te verbeteren en infecties te bestrijden.

Het is een ook een ideale combinatie met kaneel!

  1. STERANIJS

Steranijs is een verwarmend kruid. Het helpt bij typische weerstandskwalen zoals griep, verkoudheid en hoest.

Steranijs helpt heel goed bij maagklachten, drink maar een infusie met steranijs in na een zware maaltijd, het is heel goed voor de spijsvertering.

Zit je met een verkoudheid: neem dan een paar steranijs, een stukje verse gember en een kaneelstok. Doe hier 1l kokend water op en laat het 10 minuten trekken. Ook heel lekker gecombineerd met rooibos en wat sinaas.

  1. TIJM

Tijm geeft verlichting bij ademhalingsproblemen. Tijm lost slijm in de luchtwegen op, stimuleert daarmee de ademhaling, helpt heftige hoestbuien te voorkomen en geeft verlichting bij keelpijn.

Het zit ook boordevol vitamine A en C en versterkt zo het immuunsysteem.

  1. EUCALYPTUS

Eucalyptus heeft een sterk antibacteriƫle werking. Als natuurlijk middel helpt het goed bij een verstopte neus, hoesten, griep en verkoudheid, het zal de symptomen helpen verzachten en genezen.

Eucalyptus heeft een positieve en pijn verminderende werking bij keelpijn en allerlei andere pijn als gevolg van een ontsteking, de pijnstillende werking komt ook doordat het een natuurlijke ontstekingsremmer is.

  1. GEMBER

HET kruid dat goed is bij griep, verkoudheid, ontstekingen en misselijkheid.

Een opkomende verkoudheid? Sleep die gember maar aan! En check het receptje hierboven eens!

Gember bevordert de spijsvertering en helpt tegen buikkrampen
Gember remt en bestrijdt ontstekingen
Gember verwarmt het lichaam

DUSā€¦wil je meer energie, meer warmte en minder snotneuzen?

Probeer dan zeker een van onze onderstaande infusies:

JOGI TASTE: Een winterse infusie, verwarmend, ontstekingsremmend. Een fruitige, zoete smaak door de sinaas en zoethout. Een natuurlijke mengeling met kaneel, gember, zwarte peper, kardemom, kruidnagel, sinaas, zoethout

STERRENMIX: Een heerlijke, zoete, verwarmende samenstelling met een aparte smaak door de anijssterren. Zeer goed voor de spijsvertering. Bevat venkel, anijs, steranijs, munt, zoethout en jeneverbes.

GEMBERMELANGE: Een verwarmende infusie die ontstekingsremmend werkt en goed is voor de spijsvertering. Spicy-hot gember en fris citroengras. Bevat gember, appel stukjes, citroengras, zoethout, goudsbloem bloemblaadjes, korenbloem bloemblaadjes, saffloer-olie bloemblaadjes.

SPICY SINAAS GEMBER: Een pittige kruideninfusie gecombineerd met fruit. Bevat gember, mandarijn, citrus, appel, anijs, kaneel, koriander, zoethout, chili peulen, amarant en bloemblaadjes

MASALA CHAI: Melange van zwarte thee uit India gecombineerd met gember, kardemom, kaneel, kruidnagel, peper en steranijs

WINTERBLUES: Een infusie goed voor de longen, bacterie werend, om een beginnende verkoudheid tegen te gaan. Bevat tijm, eucalyptus, citroenschil, zoethout en gember.

FIREPLACE ROOIBOS: De meest originele onder de rooibos-fruit melanges, welke een grote populariteit geniet, niet alleen in het winter-kerst seizoen! De pittige kaneel smaak is verfijnd met de zoetheid van rooibos en natuurlijke vanille stukjes.
Bevat appelstukjes, hibiscus, rozenbottel, gehakte amandelen, kaneel, rooibos thee, vanille stukjes.Dit product bevat allergeen sporen van amandelen.