IJSTHEE VAN WITTE THEE MET PERZIK

HEERLIJK VERFRISSEND en superlekkere smaak!! Een aanrader!

Ik geef jullie het recept mee voor 1 liter ijsthee

Ingrediƫnten:

  • 1 liter water
  • 6 koffielepels witte thee (bv. Pai Mu Tan)
  • stuk gember geschild en fijn geraspt (hoeveelheid naar smaak)
  • sap van 2 citroenen
  • 2 eetlepels honing (of meer naar smaak)
  • 3 lekker rijpe perzikken, geschild (ofwel goed gespoeld en ongeschild), ontpit en in kleine blokjes)
  • takjes verse munt

Breng het water aan de kook en laat een 2-tal minuutjes staan vooraleer je dit op de witte thee giet (anders verbrand je de witte theeblaadjes en krijg je een bittere smaak!)

Laat 5 minuten trekken, giet dit door een zeef en laat volledig afkoelen.
(Je kan dit ook al van de avond ervoor maken en dan starten met 1 liter koud water, de thee erin doen en een hele nacht in de frigo laten trekken, zie ook dit artikel)

Roer de gember, het citroensap en de honing door elkaar. Schep de blokjes perzik erdoor en giet dit mengsel in een glazen kan.

Schenk de afgekoelde witte thee erover en doe er wat munt bij.

Neem een mooi glas, doe er wat ijsblokjes in en giet de ijsthee erover, versier nog met een stukje perzik en een takje munt.

Geniet ervan!